Share |

Tuusulan tietokirjapäivä 12.11.2016

Puhujat - Kirjat - Ohjelma


Poltto palaa! MiG-21 Suomen taivaalla 1963–1998

9789527044162.jpgMiG-21 ilmestyi Suomen taivaalle vuonna 1963, kun Suomen Ilmavoimille hankittiin Neuvostoliitosta 21 aikakautensa huippukoneisiin kuuluvaa MiG-21F-13-hävittäjää. Vuosina 1978–1986 Suomi hankki vanhentuneiden koneiden tilalle kaikkiaan 26 uudempaa MiG-21BIS-jokasäänhävittäjää. Korvauskoneet ja kaksipaikkaiset versiot mukaan lukien Suomella oli 54 MiG-21-konetta. Suomen viimeinen MiG-21-lento tehtiin 7.3.1998. MiG-21:n poistumisen myötä päättyivät kaksinkertaisen äänennopeuden ylitykset Suomen Ilmavoimissa. Kirja kertoo MiG-21:stä Suomessa 1960-luvulta nykypäiviin.

Kirja on kaksikielinen: suomi ja ruotsi.

MiG-21 över Finland 1963–1998

MiG-21 uppenbarade sig i finska skyar år 1963, då Finland anskaffade sitt flygvapen 21 stycken MiG-21F-13 jaktplan som då var bland sin tids främsta. Då dessa föråldrades, ersatte Finland dem med totalt 26 modernare MiG-21BIS allvädersjaktplan. Man anskaffade också tvåsitsiga utbildningsversioner av planet samt ersatte havererade plan med nya. Det total antalet MiG-21:or som varit i tjänst i det Finska Flygvapnet är 54. Det Finska Flygvapnets sista MiG-21-flygning flögs den 7.3.1998. Med MiG-21:ans utgång ur tjänst avslutades Mach 2+ eran inom det Finska flygvapnet. Denna bok berättar om MiG-21 i Finland från 1960-talet till dessa dagar.

Lue lisää...


Selviydy narsistista. Opas kiusaajasta vapautumiseen

9789527044049.png

Narsismi on sairaus. Kiusaaminen on rikos sekä sinua ja organisaatiotasi että ihmis- ja yhteiskuntaa vastaan.

Tuntuuko sinusta narsistin sadismin uhrina, että voit vain paeta? Esimies, tuntuuko sinusta, että sinulla ei ole keinoja suojella johdettaviasi narsistilta? Henkilöstöhallinnon edustaja, kykenetkö tukemaan johtoanne taistelussa ilmapiirinne ja tuottavuutenne rapauttajaa vastaan?

Annatteko pahan voittaa? Johtaja, joka ei halua tai kykene suojelemaan johdettaviaan, ei sovellu johtamistehtäviin! Esimies, joka ei puutu kiusaamiseen, syyllistyy työsuojelurikokseen.

Kirja antaa askelmerkit taisteluun olit sitten uhri, johtaja tai HR:n edustaja. Ei enää sormien läpi katsomista, kun yksi empatia-, omatunto- ja totuudenpuhumisrajoitteinen terrorisoi sitä kaikkea hyvää, mitä yritätte saada aikaan.

Kirja auttaa ymmärtämään narsistin käsittämätöntä itsekeskeistä ajatuksen-juoksua. On tärkeää ymmärtää, miten vihollinen ajattelee ja mihin hän pahimmillaan kykenee.

Kirja luettelee käytännön esimerkkien avulla askeleet, jotka pitää huomioida voitokkaassa taistelussa. Tämä on narsismintaisteluohjesääntö, muttei järjen korvike. Tämä on kirja, jota narsistista kärsivät ovat etsineet.

Lue lisää...


Ahti_Lappi_Ilmatorjunta_kylmassa_sodassa_2003_480px.jpgAhti_Lappi_Ilmatorjuntaohjukset_Suomen_puolustuksessa_2009_480_px.jpgIlmatorjunta kylmässä sodassa

Ahti Lapin teos vuodelta 2003 käsittelee kylmän sodan ajan (1945-1991) ilmatorjuntaa.

Ilmatorjuntaohjukset Suomen puolustuksessa

Ilmatorjuntaohjuksia ryhdyttiin kehittämään toisen maailmansodan aikana erityisesti pommikoneiden tuhoamiseksi. Ensimmäiset ohjusyksiköt tulivat kuitenkin käyttöön vasta vuonna 1954 Yhdysvalloissa. Ilmatorjuntaohjuksilla on 50 vuoden aikana ammuttu alas yli 2 000 ilmamaalia. Ohjusten merkitys sodissa on ilma-alivoimaisella puolella ollut ratkaiseva. Lentokoneiden, helikopterien ja lennokkien torjuminen ohjuksilla ei ole ongelma ja niillä on mahdollista torjua myös risteily, tykistö- ja ballistiset ohjukset.

Ulkopoliittiset tekijät keskeyttivät Suomen ensimmäisen ohjushankinnan 1960-luvun alussa, jolloin ilmapuolustuksemme jäi yli 15 vuoden ajaksi jälkeen yleisestä kehityksestä muissa maissa. Ohjushankintojen käynnistyminen 1970-luvun lopulla paransi vähitellen pääkaupungin ja joukkojen ilmapuolustusta, mutta ohjusilmatorjunnan paras suorituskyky saavutettiin vasta 1990 luvulla kylmän sodan päätyttyä.


Yhdistysjohtamisen opas. Yhdistys ei ole yritys

9789527044179.pngSuomi on liki 140 000 yhdistyksellään yhdistystoiminnan luvattu maa. Ns. kolmannen sektorin osuus bruttokansantuotteesta on eri arvioiden mukaan 3-7 %, joten yhdistystoiminnan kansantaloudellinen merkitys on suuri.

Moni suomalainen pääsee tai joutuu mukaan yhdistystoimintaan aikuisiällä esimerkiksi omien tai lastensa harrastusten seurauksena. Heillä on siten vuosien kokemus yritystoiminnasta. Mutta yhdistys ei ole yritys. Kirja lähestyy yhdistysjohtamista tästä näkökulmasta.

Kirja käy läpi yhdistystoiminnan sudenkuopat, kriisit ja niiden ratkaisukeinot sekä määrittelee joukon yhdistystoiminnan onnistumisen avaimia. Kirjan tarinat ja neuvot perustuvat kymmenien suomalaisten yhdistysaktivistien haastatteluihin.

Kirja on osa kirjoittajien missiota parantaa suomalaista johtamista ja tuottavuutta.

Teos on yksi kirjoittajien ja Suomen Nuorkauppakamarit ry:n (JCI) monivuotisen hedelmällisen yhteistyön yksi tähänastisista huipentumista. Nuorkauppakamari on antanut merkittävän panoksen tietolähteenä, tutkimuskohteena ja kirjan markkinoinnissa. Lue lisää...


Joulupukin johtamispaja. Pukin parhaat neuvot johtamiseen

Hinkka_-_Joulupukin_johtamispaja_kansi.jpgJoulupukki on yksi kaikkien aikojen arvostetuimpia johtajiamme. Vaan täydellinen ei ole hänkään. Pukki on tehnyt pitkän uransa aikana paljon karmeita johtamismokia. Hän on  monesti ajanut Pukinpajan lähelle perikatoa. Virheistä on kuitenkin opittu – siinä uudistumisen ja pitkän menestymisen salaisuus.

Tonttujoukko on ihmiskunta pienoiskoossa. Joukosta löytyvät kaikki arkkityypit, joita johtajat kohtaavat hyvässä ja pahassa.  Pukki on opetellut johtamaan tonttuja kuten kutakin tonttua pitää johtaa.

Nyt Pukin karmivimmat haksahdukset ja parahimmat johtamisvinkit ovat kaikkien saatavilla. Älä toista pukin johtamismunauksia, vaan tee ihan omat kasvukommelluksesi.

Kirjan kohderyhmänä ovat kaikki johtajat, esimiehet ja sellaisiksi halajavat. Kieleltään kirjan 24 tarinaa sopivat kaikenikäisille. Organisaatiosi tuottavuutta parantavat opit jäävät paremmin mie-
leen hymysuin. Lue lisää...


Tunturivaellus.jpgTunturivaellus. Suuri vaeltajan käsikirja

Staffan Ekholm ja Mikko Lamminpää : Tunturivaellus - Suuri vaeltajan käsikirja - Erinomainen tietopaketti niin retkeilyharrastuksen alkuaskeliin kuin pidemmällekin ehtineelle harrastajalle. Kuten muutkin Calazon kirjat, myös tämä tunturivaellusopas on täynnä tietoa ja lisäksi todella näyttävä: kuvitus inspiroi lähtemään matkaan!

Pohjoismaiset tunturimaisemat tarjoavat upeita luontoelämyksiä ja avaruuden tuntua. Tämä kirja kertoo mihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen tunturiin lähtöä.

 • Esittelyssä upeita tunturivaelluskohteita Pohjoismaista
 • Varusteosiossa on runsaasti tärkeää tietoa joka auttaa varusteiden valitsemisessa
 • Tunturivaelluksen turvallisuusasiat on katettu huolella
 • Vinkkejä jalkojen hoitoon
 • Opastusta vaelluksen suunnitteluvaiheeseen
 • Suunnistusohjeita ja reitinvalintavinkkejä
 • Oma osio retkiruoille
 • 190 sivua

Kuivaa_ruokaa.jpgKuivaa ruokaa. Kuivaa retkiateriasi ja säilö metsän ja puutarhan herkut

Eric Tornblad : Kuivaa ruokaa Tämä mainio kirja sisältää yksityiskohtaiset ohjeet ja paljon vinkkejä eri ruoka-aineiden kuivaamiseen. Mukana on myös runsaasti maukkaita reseptejä joita voi luonnollisesti tuunailla oman maun mukaan! Kirja on paitsi täynnä tietoa myös erittäin hyvin kuvitettu. Kuivatut ruoka-ainekset eivät ole pelkkä retki-ilmiö - kirjan vinkeistä on iloa myös puutarhan antimien säilömiseen.

 • Esittelyssä eri kuivausmenetelmät
 • Vinkkejä kuivurin valintaan tai valmistamiseen itse
 • Ruoka-ainekohtaiset kuivausohjeet
 • Reseptejä mm. patoihin, keittoihin, energiapatukoihin ja puuroihin
 • 188 sivua
 • V. 2016
 • Suomenkielinen

Kirjoittaja Eric Tornblad on viettänyt suuren osan elämästään retkillä ja vaelluksilla ja kerännyt tietotaitoa retkiruokien valmistamisesta.


Kungsleden.jpgKungsleden. Abisko - Kebnekaise - Kvikkjokk: Pohjolan suosituin vaellusreitti

Pohjolan suosituin vaellusreitti kulkee Ruotsin upeimpien maisemien ja korkeimpien vuorien kautta. Reitin miehitetyt tunturiasemat ja tunturituvat mahdollistavat täydellisen levon etappien välillä.


Merimelonta.jpgMerimelonta. Opi paremmaksi melojaksi - Yli 200 vinkkiä

Opi veto vedolta paremmaksi melojaksi tai aloita uusi harrastus. Kokeneen melojan neuvoin melot oikein, jaksat pidempään, näet enemmän ja teet retkistäsi turvallisempia.


Ruotsinkylän historiakirja -hanke

Vuonna 2015 aloitetun hankkeen tarkoituksena on tuottaa Ruotsinkylälle sen historiaa ja nykyisyyttä valottava kyläkirja syksyllä 2017.